Stránky

čtvrtek 9. března 2017

Yarn Along - jehlice a knížka


Učím se plést u čtení. Cítím, že s mou závislostí na pletení, šla moje závislost na čtení trochu do pozadí a chybí mi to. Uvědomuji si přednosti obou činností. Zkouším obě závislosti sladit. Nejde to a tak to střídám.

Dobře utajené housle od Miroslava Horníčka je humoristická knížka o autorově životě, osobách a situacích braných s klidem, nadhledem a humorem. Kdyby lidé reagovali jako on, svět by vypadal jinak. Dobře utajené housle jsou pro mě vedle pletení velkou duševní hygienou.

"To byl druhý hanácký vpád do mého domova. Od té doby bych doporučil  každému, kdo chce vpadnout na cizí území a ovládnout je, aby sestavil své okupační pluky z Hanáků. 

Proniknou všude. Pomalu a neznatelně, tiše a sladce jako tekoucí med. Ocitli by se jednoho jitra v určeném prostoru a užaslí občané by neviděli svého nepřítele. Přímo mezi nimi, v jejich domovech, u  jejich stolů by posedávali a usmívali se bodří, růžolící cizinci.

Byl by to slunečný vpád, laskavé pustošení a úsměvný plen. 

Byla by to okupace v pianissimu."


Je naivní si představovat, že budu číst u fair isle, na moji obranu, zkoušela jsem to u těch modrých sekcí pořád hladce :-).

3 komentáře:

  1. Se stejným problémem bojuji i já ;) Mám ráda čtení, mám ráda pletení, ale dohromady mi to nejde. Musím se nad tím zamyslet ... čtení šlo úplně do pozadí :(
    Ono to jde plést a u toho číst? TV s pletením sleduju, to jde, ale číst u toho to nee :)
    Na vestu se moc těším! Vybrala jsi pěkné barvy ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Někomu to prý jde, ale mně utíkají řádky. Z vesty mám respekt a vršek se blíží. Díky za podporu :-)!

    OdpovědětVymazat
  3. Pokud pletu stále hladce, tak u toho čtu v pohodě :-)), no u fair isle to se fakt nedá :-))

    OdpovědětVymazat