Stránky

pátek 22. února 2019

Renée Callahan a její podcast East London Knit

foto převzato z webu http://eastlondonknit.com/

Pokud ji ještě neznáte, ráda bych Vám přestavila Renée Callahan a její podcast East London Knit.  Renée je britská designérka, učitelka pletení a podcasterka z východního Londýna, jak ostatně napovídá název její show. Podcast je v angličtině.
Na jejím youtube kanálu najdete rozhovory s osobnostmi pletacího světa, informace o její kreativní a návrhářské tvorbě, ale také detaily například o pletení na stroji se vším, co s ním souvisí. Tato část mi přijde obzvláště zajímavá, protože, jako pro ruční pletařku, je pro mě pletení na stroji zatím neobjevenou třináctou komnatou.
Renée je v rozhovorech milá, kultivovaná a vtipná. Často zapojuje sledující do ankety v její ravelry skupině výměnou za šanci na výhru v její giveaway. Je vidět, že o věcech přemýšlí a její světonázor je mi velmi blízký. Večery strávené pletením u jejího podcastu jsou opravdu relaxační :-).

Za zmínku určitě stojí i její poslední kolekce s názvem Recollection. Myšlenkou je, že v ní můžete vždy využít to jedno zvláštní klubíčko, které jste si přivezli z cest, vlněného festivalu, vánočního trhu, či jej dostali od někoho blízkého, který ví o Vaší vášni pro pletení. V této kolekci je dokonce dvakrát využitá příze Titus od Baa Ram Ewe - v šátku Jo Shawl a svetru Josephine. Každý design z této kolekce je pojmenovaný po důležitém členovi Renée rodiny. Autorka nás tak zve, abychom se dověděli něco o lidech, kteří ji formovali.

Jaký je Váš oblíbený podcast o pletení (nebo nejen o pletení :-))? Co Vás v podcastech zajímá? Máte radši delší nebo kratší formát? Předem díky za komentáře a inspiraci...

zdroj obrázku: Ravelry stránka Renée Callahan https://www.ravelry.com/patterns/library/josephine-26

zdroj obrázku: Ravelry stránka Renée Callahan  https://www.ravelry.com/patterns/library/jo-shawl-2

Žádné komentáře:

Okomentovat