Stránky

úterý 21. května 2019

3 Color Cashmere Cowl od Joji

Návod  3 Color Cashemre Cowl moc doporučuji. Mně výborně fungoval jako cestovní, hřišťový a kavárenský projekt, protože jednotlivé sekce jsou jednoduché a nemusíte se na ně moc soustředit.


Další výhodou je, že se na něj dají využít zbytky přízí, protože nevyžaduje celá klubíčka či přadena. Já jsem vybrala zbytky Manos del Uruguay Alegríe v odstínu Kohl a Foil. Moje dcera Zuzanka mi půjčila kousek její Alegríe v odstínu Locura Fluo. Světlá šedá Foil mi nevyšla a tak jsem ji doplnila zbytkem skvělé šedivé ponožkovky od Cowgilblues. Myslím, že to ani není moc vidět. Na obrázku níže je Cowgilblues použitá na krajce a dále.


Oproti návodu jsem udělala jedinou změnu a to, že jsem zmenšila počet nahozených ok, aby nákrčník seděl těsněji u krku a netáhlo pod něj. Během pletení jsem se bála, jestli tunel není moc dlouhý, ale je tak akorát.


Jsem rozhodnutá udělat těchto nákrčníků víc a využít jako vánoční dárky. Vždycky mám ráda mít na jehlicích něco bezmyšlenkovitého a malého, co se dobře tahá s sebou úplně všude.
Tento návod skvěle umožňuje pohrát si s texturou i barvami. Láka mě použít nějakou jednobarevnou přízi místo té pestrobarevné, taky s Locura Fluo mi vyšly dvě pruhované sekce za sebou.


Co? : 3 Color Cashemere Cowl od Joji Locatelli
Z čeho: Manos del Uruguay Alegría
Stránky projektu: zde
Jehlice: 3 mm

 

A co pletete na cestách nejraději Vy? Budu ráda za Vaše komentáře.

5 komentářů:

  1. Ráďo, ten je boží! Moc se mi líbí zužitkování zbytků a ještě k tomu krásný výsledek.
    Já nic malého cestovního momentálně nemám..a pravda nic moc tahat s sebou celý svetr kvůli dokončení rukávu :)
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já kdybych věděla, že ten svetr budu moct plést, tak ho klidně tahám, ale většinou se k pletení vůbec nedostanu, tak beru jen něco menšího, kdyby přeci jen náhodou.

      Vymazat
  2. Ráďo, ten je boží! Moc se mi líbí zužitkování zbytků a ještě k tomu krásný výsledek.
    Já nic malého cestovního momentálně nemám..a pravda nic moc tahat s sebou celý svetr kvůli dokončení rukávu :)
    Jitka

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to já tahám všude ponožky. Nákrčník je úžasný.
    Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Ponožky jsou také super cestovní projekt. Já v nich zatím teprve začínám. Pletete na cestách i se vzorem nebo jen hladké?

      Vymazat